Експерт: Кошти, що направляються на докапіталізацію за участю держави, не можуть розглядатися як дефіцит бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Кошти, що направляються на докапіталізацію за участю держави, не можуть розглядатися як дефіцит бюджету

Казна та Політика
146
Кошти, що направляються на докапіталізацію за участю уряду для приватних банків, не можуть розглядатися як дефіцит бюджету в його класичному розумінні.
Про це заявив сьогодні директор Інституту економічного прогнозування НАН України Валерій Геєць, виступаючи на засіданні "круглого столу" за участю прем'єр-міністра в Кабінеті міністрів.
Він підкреслив, що вирішення питання про реструктуризацію проблемної заборгованості є основною умовою для фінансового оздоровлення банківської системи в Україні. "І тут дії уряду і НБУ повинні бути прозорими та консолідованими", - підкреслив Геєць.
Він також відзначив, що із цією метою в Україні необхідно створити фонди, у яких будуть акумульовані проблемні кредити. "Без банкрутства і реструктуризації ми не зможемо ввійти в новий технологічний цикл після кризи. Для цього необхідна політична воля і достатній фінансовий ресурс. Власних ресурсів недостатньо, тому необхідні міжнародні фінансові резерви", - сказав Геєць.
Він також відзначив необхідність паралельного проведення судової реформи в Україні - з метою ефективного захисту майнових прав.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас