Індекси в Азії знижуються на заклопотаності станом економіки США і подорожчанні ієни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Азії знижуються на заклопотаності станом економіки США і подорожчанні ієни

Фондовий ринок
78
Фондові індекси в Азії знижуються з відкриття торгів у понеділок після того, як обсяг замовлень на товари тривалого вжитку в США несподівано скоротився, продажі новобудов виявилися гіршими за прогнози, а ієна різко подорожчала до долара і євро, повідомляє агентство Bloomberg.
Дешевшають акції компаній-експортерів - особливо тих, для яких США є одним з основних ринків.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific упав на 1,7% - до 115,82 пункту.
Японський Nikkei 225 втратив 2,4%, австралійський S&P/ASX 200 опустився на 1,1%.
Біржі Індії закриті в понеділок у зв'язку з національним святом.
"Останні дані, зокрема зі США, вказують на більш помірне зростання, ніж очікувалося, - відзначив один з керівників австралійської інвесткомпанії Pengana Capital Ltd. Тім Шредерс. - Для зростання цін на акції потрібні позитивні сюрпризи щодо прибутку і поліпшення прогнозів".
Продажі нових будинків у США в серпні зросли на 0,7% - до 429 тис. у річному вирахуванні, за даними міністерства торгівлі США. У липні, згідно з уточненими даними, кількість реалізованих новобудов склала 426 тис., а не 433 тис., як повідомлялося раніше. Аналітики очікували підвищення серпневого показника на 1,6% з оголошеного раніше липневого рівня - до 440 тис. будинків.
Замовлення на товари тривалого вжитку в США в серпні знизилися на 2,4%, що є максимальним падінням із січня.
Вартість паперів японського брокера Nomura впала на 8%, оскільки після оголошення про рекордну додемісію його акцій на $5,7 млрд Merrill Lynch рекомендував інвесторам скоротити вкладення в компанію.
Котирування акцій японського автовиробника Honda Motor Co., 47% обсягу продажів якого припадає на країни Північної Америки, опустилися на 5,3% через зміцнення курсу ієни і слабку статистику в США.
Папери провідного автоконцерну світу Toyota Motor Corp. втратили в ціні 4%, акції найбільшого світового виробника побутової електроніки Panasonic подешевшали на 4,2%.
Вартість ієни до долара підскочила в понеділок до максимального з кінця січня рівня, тому що учасники ринку очікують репатріації японськими експортерами прибутку з-за кордону і поки не побоюються інтервенцій на валютному ринку з боку уряду. Курс ієни досяг у понеділок 88,24/$1 проти 89,64 у п'ятницю, а потім відкотився до 89,34.
Курс паперів другої за розмірами судноплавної компанії Японії Mitsui O.S.K. Lines Ltd. впав на 6% через збільшення прогнозу збитків.
Ринкова вартість гонконзького девелопера Henderson Land Development Co. знизилася на 2,8%, тому що в Гонконгу скоротилася кількість нових іпотечних кредитів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас