Китай висловлює готовність до подальшого посилення структурної перебудови економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай висловлює готовність до подальшого посилення структурної перебудови економіки

282
Структурна перебудова є одним із важливих аспектів трансформації китайської економіки і сприяння її зростанню, і влада КНР готова до подальшого посилення роботи в цій області.
Про це, як повідомляє "Синьхуа", заявив заступник голови Державного комітету у справах розвитку і реформ КНР Це Чженьхуа, виступаючи на прес-конференції, присвяченій питанням енергозбереження, зменшення викидів парникових газів і боротьби з кліматичними змінами.
Високопоставлений китайський чиновник підкреслив необхідність насамперед упорядкувати структуру сільського господарства, промисловості та сфери послуг. За його словами, планується збільшити до 2010 року частку індустрії послуг у структурі економіки на 3 процентні пункти. "Ця мета досяжна", - підкреслив він.
За його словами, одним з аспектів структурної перебудови є всебічний розвиток галузі високих і нових технологій. У 2006-2008 рр. середньорічний приріст доданої вартості цієї галузі складав 16,8 % і вона перевищила 8% ВВП країни.
Другим важливим аспектом служить відсів відсталих виробничих потужностей. З початку 2006 до кінця 2008 року в Китаї була зупинена робота відсталих сталеплавильних потужностей на 43 млн. тонн, чавуноплавильних потужностей на 60 млн. тонн і виробничих потужностей з випуску цементу на 140 млн. тонн, були закриті дрібні теплоелектростанції загальною потужністю 54 млн. кВт.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас