Сорос: Криза може повторитися через рік-два — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос: Криза може повторитися через рік-два

3779
Мільярдер і громадський діяч Джордж Сорос вважає, що нинішня глобальна криза – "це найгірша криза за час нашого з вами життя". Міжнародна фінансова система була фактично на штучному життєзабезпеченні, яке підтримувалося за допомогою величезного пакета фіскальних стимулів, заявив він під час телемосту на 6-му Ялтинському щорічному саміті YES (Yalta European Strategy).
Сьогодні, за його словами, світова фінансова система "повільно і важко, але все-таки повертається до нормального стану".
На думку Сороса, економічне зростання у світі буде повільним і "приглушеним" протягом найближчих років. Причому, додав він, "у наступному році або через рік ми будемо свідками ще одного падіння".
Одним з факторів, які можуть сприяти оздоровленню економіки, мільярдер назвав перехід до накопичувальної фінансової поведінки. Він вважає, що необхідно робити більше заощаджень.
"Найбільше постраждали країни - і в першу чергу, США - де споживачі занадто покладалися на іпотеку, не заощаджували, навіть допускали негативний рівень заощаджень, що негативно відбилося на ситуації, коли ціни на житло впали", - сказав він.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас