Ющенко: Проект з реабілітації української ГТС потребує глибокої фінансової підтримки зі сторони СБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Проект з реабілітації української ГТС потребує глибокої фінансової підтримки зі сторони СБ

168
Проект з реабілітації української газотранспортної системи потребує глибокої фінансової підтримки, заявив Президент України Віктор Ющенко на зустрічі з віце-президентом Світового банку Філіпом Ле Уору, повідомляється на офіційному сайті глави української держави. "На мій погляд, це один із найсистемніших проектів, який потребує, з одного боку, глибокого реформування сектору, а з іншого – глибокої фінансової підтримки", - сказав В. Ющенко.
На думку В.Ющенка, підтримка Світовим банком проекту енергозбереження та нових інфраструктурних проектів важлива для України. Щодо останнього, зауважив Президент, для України є надзвичайно важливою підтримка Світовим банком проекту реабілітації гідроелектростанцій та розвитку малої гідроенергетики - особливо у західних регіонах, де фактично не використаний гідропотенціал.
Під час розмови, сторони відмітили стан реалізації проектів Світового банку в Україні, підготовку системних та окремих інвестиційних проектів співпраці, перспективи розвитку відносин України з банком та напрямки їх розбудови. В.Ющенко нагадав, що завдяки співпраці між СБ та Україною, остання отримала майже 6,5 млрд. дол. кредитних ресурсів у різні сектори національної економіки.
В. Ющенко також зазначив, що у перспективі є сім спільних інвестиційних проектів співпраці зі Світовим банком. В. Ющенко також окремо відзначив актуальність підтримки проектів з розвитку дорожньої інфраструктури та залізничного сполучення, покращення автодоріг та підвищення пропускної спроможності різних ділянок автомагістралей та залізничних шляхів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас