Поглинання Opel австрійською Magna все ще під питанням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поглинання Opel австрійською Magna все ще під питанням

260
Поглинання австрійською Magna компаній Opel і Vauxhall може виявитися під загрозою посеред зростаючої по всій Європі критики цієї угоди. Угода з General Motors відчуває потребу в солідному фінансуванні з боку європейських країн, особливо в Німеччині, а також підтримки профспілок, повідомляє агентство Telegraph з посиланням на джерела, знайомі з перебігом переговорів.
Інсайдери підкреслюють, що переговори як і раніше залишаються складними і "це ще не завершена угода", оскільки Європейська комісія почала розслідування обставин надання Opel державного фінансування. Пропозиція конкурента RHJ International вимагає менше подібного фінансування і джерела вважають, що ситуація може змінитися після недільних виборів у німецький парламент.
У минулий четвер Європейський комісар з питань конкуренції Нелі Крус попередила європейські уряди від "підкупу" автомобільних компаній з метою "крадіжки" робочих місць в інших держав. У планах Magna відносно Opel і Vauxhall значно менше скорочення числа робочих місць у Німеччині, ніж у Великобританії та Бельгії. Повідомляється, що Єврокомісія послала німецькому уряду список з 100-200 питань із приводу держфінансування Opel і чекає докладної відповіді на них.
Німеччина, покликана, згідно з умовами продажу Opel, забезпечити надання 4,5 млрд. євро фінансової підтримки німецькому концерну, як частини зусиль канцлера Ангели Меркель із захисту 25 тис. робочих місць. Партійний союз, очолюваний Меркель, здобув перемогу на недільних виборах, набравши близько 34% голосів виборців.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас