Луценко: Слідство готує "справу НБУ" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко: Слідство готує "справу НБУ"

Казна та Політика
1243
Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко прогнозує, що суд дасть відповідь щодо зловживань посадових осіб Національного банку при рефінансуванні комерційних банків не раніше, ніж через півроку. Про це він заявив в ефірі телеканалу 1+1.
"Зараз слідчі вивчають роль посадових осіб НБУ в тому, що ніхто (з них – ред.) не контролював найбільше розграбовування банків України на десятки мільярдів гривень. Ніхто не контролював предмет застави при наданні більше 100 млрд. (гривень) рефінансування", - відзначив Ю.Луценко.
При цьому він висловив думку, що перспектива розслідування цієї справи "дуже гарна".
"Вона дійде до суду, але для цього потрібно провести колосальну кількість експертиз. Вони повинні тривати не менше півроку", - сказав міністр.
На його переконання, у цьому питанні "для остаточного вирішення було б набагато легше, якби Президент України, якому підпорядковані НБУ..., керівництво МВС і генеральний прокурор, сіли б за один стіл і поклали всі необхідні документи. Тоді б ми швидше зуміли розслідувати справу... На жаль, такого бажання ні в Президента, ні в керівництва НБУ я зараз не бачу", – відзначив Ю.Луценко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас