Росія може надати держгарантії для Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія може надати держгарантії для Opel

Казна та Політика
153
Російський уряд може надати державні гарантії для інвестицій у компанію Opel. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерело в німецькій делегації на зустрічі лідерів "великої двадцятки" у Пітсбургу. За словами джерела, ця тема обговорювалася під час зустрічі канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Росії Дмитра Медвєдєва в кулуарах саміту G20.
Джерело в російській делегації підтвердило можливість надання держгарантій, повідомляє інтернет-видання РБК. При цьому джерело послалося на слова Медвєдєва, який сказав, що буде розглянута можливість надання гарантій Opel на ту суму, яка піде в Росію. Мінфіну доручено опрацювати питання про їх надання.
Тим часом президент Сбербанку Герман Греф заявив, що частка банку в Opel може бути продана ГАЗу або, у випадку відсутності російського індустріального партнера, Зовнішекономбанку. Греф нагадав, що така можливість закладена в умовах угоди про купівлю німецького виробника австрійсько-канадською Magna та Сбербанком.
"Ми не розглядаємо цю інвестицію як стратегічну. Після формування на стороні Росії стійкого індустріального партнера з угоди ми будемо готові цей пакет продати йому", - наводить слова глави Сбербанку агентство РІА "Новини". Греф також відзначив, що проблем для закриття угоди з Opel немає, Сбербанк готовий надати всі необхідні пояснення та документи Єврокомісії, щоб зняти сумніви європейських колег щодо продажу автозаводу.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас