"Нафтогаз" не зможе уникнути формального дефолту — Finance.ua

"Нафтогаз" не зможе уникнути формального дефолту

Енергетика
934
НАК "Нафтогаз України" не зможе уникнути формального дефолту, незважаючи на те, що уряд оповістив про намір реструктуризувати випуск єврооблігацій компанії.
Таку думку висловив у коментарі УНІАН старший аналітик компанії Astrum Investment Management Сергій Фурса.
За його словами, "хоча компанія почала переговори з інвесторами і найближчим часом повинна опублікувати пропозицію про реструктуризацію, угода з власниками облігацій навряд чи буде досягнута до настання дати погашення".
В результаті, вважає аналітик, якщо "Нафтогаз" не підпише договір з кредиторами про відтермінування виконання зобов'язань, щодо паперів компанії буде оголошено дефолт. "На сьогодні ми не бачимо передумов до підписання угоди про відтермінування і чекаємо, що до завершення реструктуризації з єврооблігацій НАК перебуватиме в стані дефолту", - повідомив Фурса.
Як повідомляв УНІАН, Fitch Ratings знизило довгочасні рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній та національній валюті НАК "Нафтогаз України" з рівня "СС" до "С".
Обидва рейтинги залишені під наглядом у списку Rating Watch з позначкою "Негативний".
Fitch також знизило пріоритетний незабезпечений рейтинг єврооблігацій "Нафтогазу" на суму 500 млн. дол. з рівня "CC" до "C" і вилучило його із списку Rating Watch "Негативний". Рейтинг повернення активів з єврооблігацій компанії перебуває на рівні "RR4".
"Зниження рейтингів відображає нещодавні заяви "Нафтогазу" та уряду України щодо їх готовності реструктуризувати весь борг компанії в іноземній валюті. На сьогодні Fitch вважає маловірогідним, що єврооблігації будуть погашені вчасно (30 вересня 2009 р.), і, якщо виплати не будуть проведені, агентство здійснить подальше зниження РДЕ "Нафтогазу" до рівня "RD" (обмежений дефолт)", - сказано в повідомленні Fitch.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас