Політика "сильної ієни" загрожує японським експортерам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Політика "сильної ієни" загрожує японським експортерам

Валюта
238
Японським експортерам загрожує небезпека залишитися за бортом під час відновлення світової торгівлі на фоні змін в уряді країни, який проводить політику "сильної ієни", пише Bloomberg.
Японський експорт скоротився на 36% в серпні в порівнянні з аналогічним періодом роком раніше, повідомило в четвер Міністерство фінансів. Падіння посилювалося 17% зміцненням ієни до долара торік, що зробило японські товари дорожчими за кордоном, позбавивши експортерів прибутків.
Курс японської валюти виріс до семимісячного максимуму минулого тижня після того, як міністр фінансів Хірохіса Фудзі, чия Демократична партія перемогла на парламентських виборах, пообіцяв підвищити купівельну спроможність громадян країни і надати підтримку "сильній ієні".
"У японців існує, якщо так можна назвати, своєрідна "романтична туга" за сильною ієною яка, на їхню думку, не така вже й погана річ", - вважає Джеспер Колл, головний виконавчий директор хедж-фонду TRJ Tantallon Research Japan. "Це хороша мала політика, яка, окрім всього іншого, збільшує купівельну спроможність звичайного японця. Проблема в тому, що подобається вам це чи ні, але Японія - це чистий експорт. Сильніша ієна і далі з’їдатиме прибутки компаній країни".
Відзначимо, що посилення ієни ускладнило конкуренцію японських експортерів, таких як Panasonic Corp. і Toyota Motor Corp., з компаніями в Південній Кореї. Корейська вона знецінилася на 23% відносно американського долара протягом останніх двох років. Ієна за цей же період зросла на 26%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас