Більшість азіатських індексів падає в четвер через зниження цін на сировину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість азіатських індексів падає в четвер через зниження цін на сировину

Фондовий ринок
67
Більшість фондових індексів Азії падає в четвер через зниження цін на сировину. На японських фондових майданчиках спостерігається зростання, тому що брокери поліпшили рейтинг акцій Toshiba Corp. і Fast Retailing Corp., повідомило агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific майже не змінився з відкриття торгів. Падіння відзначено на всіх ринках, крім Японії та Індонезії.
Японський індекс Nikkei 225 виріс на 1,7%, незважаючи на заяву уряду про скорочення експорту в серпні 11-й місяць поспіль - на 36%.
Гонконзький Hang Seng втратив 2,5%, китайський Shanghai Composite - 1,2%.
"Усі сходяться на тому, що найгірше вже позаду. Однак украй складно зрозуміти, наскільки швидким буде відновлення", - відзначив Тім Шредерс із Pengana Capital Ltd.
Вартість акцій найбільшого гірничодобувного концерну світу BHP Billiton Ltd. опустилася на 1,5%. Працівники одного з мідних рудників BHP у Чилі почнуть страйк наступного тижня, тому що їх не влаштувала остання пропозиція керівництва компанії щодо заробітної плати, заявив глава профспілки рудника Андрес Рамірес.
Папери найбільшого виробника міді в Китаї Jiangxi Copper Co. подешевшали на 2,9%.
Індекс 6 кольорових металів втратив 1,6% на торгах у Лондоні в середу.
Нафта подешевшала на 3,9% у Нью-Йорку в середу і на 0,6% під час електронних торгів у четвер.
Курс акцій другої за розмірами нафтогазової компанії Австралії Woodside Petroleum знизився на 1,8%, японської Inpex Corp. - на 0,7%.
Котирування цінних паперів найбільшого чипмейкера Японії Toshiba виросли на 3,8% після того, як Credit Suisse підняв оцінку їхньої вартості більш ніж удвічі.
Ціна акцій однієї з найбільших японських мереж магазинів одягу Fast Retailing збільшилася на 3,8%, оскільки Goldman Sachs рекомендував інвесторам купувати ці акції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас