"Бичачі" настрої українських біржових гравців у середу вивели фондові індикатори в "зелену зону" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Бичачі" настрої українських біржових гравців у середу вивели фондові індикатори в "зелену зону"

Фондовий ринок
141
Після незначної ранкової технічної корекції в другій половині дня середи фондовий ринок України стабілізувався і почав поступальний висхідний рух, у результаті за підсумками торговельної сесії індекс "Української біржі" виріс на 1,21% - до 1255,66 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" - на 0,94%, до 507,08 пункту.
Як повідомив начальник відділу торгівлі цінними паперами інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" Володимир Грищенко, зростання фондового ринку відбувалося на досить великих обсягах торгів ("Українська біржа" за підсумками дня поставила новий рекорд за обсягом угод у цей день на загальну суму 31,6 млн грн). На думку експерта, це може бути викликано тим, що знову стали надходити замовлення від інвесторів на купівлю українських активів, причому цей попит торкнувся в основному металургії.
У свою чергу, аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин додав, що додаткову підтримку акціям меткомпаній надала інформація про те, що UBS підвищив прогноз вартості сталі в США і Європі, що стало позитивним імпульсом для відновлення української металургійної галузі.
Разом з тим Іванишин повідомив, що негативну динаміку котирувань продемонстрували акції банків, оскільки вони виявилися під тиском заяви президента Асоціації українських банків Олександра Сугоняко про те, що обсяг проблемних кредитів у країні у вересні-грудні-2009 може зрости на 36-75% - до 70-90 млрд грн. Крім того, негативний вплив на акції фінустанов має нестабільність гривні на валютному ринку, сказав експерт.
Олександр Ублінскіх, трейдер ІК "Трійка Діалог Україна" повідомив, що в середу на українському ринку єврооблігацій спостерігалася позитивна динаміка.
"У суверенному секторі бонди Україна'11 і Україна '12 підросли на 50 б.п., випуски України з погашенням в 2016 і 2017 роках показали зростання 1% від номіналу", - повідомив експерт.
Він також відзначив, що на тлі погашення в середу бондів Укрексімбанку в обсязі $250 млн інвестори активно купували випуски банківського сектора, зокрема, бонди банку "Форум", Укрсоцбанку і УкрСиббанку.
За словами Ублінскіх, "Нафтогаз Україна" зберіг свої позиції і котирувався на рівнях 87/88,25% від номіналу, незважаючи на новину про можливий дефолт компанії.
На "Українській біржі" у середу в лідерах зростання були акції "Донбасенерго" (+11,0%), Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча (+11,4%), Алчевського меткомбінату (+9,75%), Єнакієвського метзаводу (+4,25%) і "Азовсталі" (+3,89%).
Акції Райффайзен Банку Аваль подешевшали на 0,37%.
У цілому на "Українській біржі" у середу укладено 110 угод на 31,6 млн грн.
На "ринку котирувань" ПФТС у лідерах торгів у середу були акції Єнакієвського метзаводу (+3,87%) і "Азовсталі" (+3,84%).
На "ринку котирувань" ПФТС укладено 37 угод на суму 1,6 млн грн.
На "ринку заявок" ПФТС подорожчали акції Алчевського меткомбінату - на 14,4%.
На "ринку заявок" ПФТС укладено 29 угод на суму 2,5 млн. грн.
Офіційний курс на 23 вересня - 8,0068 грн/$1.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас