ЄС має намір підтримати Google в судовому спорі з власниками торгових марок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС має намір підтримати Google в судовому спорі з власниками торгових марок

404
Радник Європейського суду Луїс Мігель Поярес Мадуро підтримав корпорацію Google в спорі про правомірність використання зареєстрованих торгових марок як "ключові слова" інтернет-пошуку, до яких прив'язуються рекламні оголошення. "Google не порушує права власників торгових марок, надаючи рекламодавцям можливість купувати ключові слова, які відповідають зареєстрованим торговим маркам", - висловив свою позицію Мадуро.
Позиція радників не є зобов'язуючою для Європейського суду, проте в більшості випадків найвищий судовий орган Євросоюзу погоджується з їх позицією при винесенні вердикту, відзначає Reuters. Тому експерти вже передбачають перемогу Google в арбітражному спорі з групою LVMH, що володіє luxury-брендом Louis Vuitton.
Google оперує найбільшим у світі пошуковим сервісом і генерує левову частку своїх доходів саме за рахунок онлайн-реклами, що з'являється на сторінках пошуку. Зокрема, за допомогою сервісу Google AdWords рекламодавці можуть вибрати ті чи інші терміни, що охороняються торговою маркою, як ключові слова або використовувати їх в змісті оголошення. При цьому Google підкреслює, що є всього лише постачальником електронного простору для розміщення оголошень і не має повноважень на розгляд спорів між рекламодавцями і власниками торгових марок у судовому порядку.
Власники торгових марок вже декілька років пред'являють претензії до Google з приводу продажу рекламодавцям ключових слів, що відповідають зареєстрованим брендам. Холдинг LVMH, що базується в Парижі, ще в 2003 р. подав на Google до суду, і французьке правосуддя погодилося з доводами правовласника, наказавши Google виплатити 300 тис. євро компенсації.
LVMH і деякі інші компанії вважають, що використання без їхньої згоди торгових марок як ключові слова інтернет-пошуку відкриває широкі можливості для імітаторів, що продають під престижними брендами підроблені товари.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас