Volkswagen підтвердив намір про припинення співпраці з Magna — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen підтвердив намір про припинення співпраці з Magna

464
Найбільший за обсягом продажів у Європі німецький автовиробник Volkswagen AG (VW) підтвердив намір припинити співпрацю з Magna International Inc., в разі завершення австро-канадським виробником автокомплектуючих спільної з російським Сбербанком угоди про купівлю Opel.
Керівництво американської корпорації General Motors 10 вересня оголосило про продаж контрольного пакету акцій своєї німецької "дочки" Opel консорціуму Magna і Сбербанку. В результаті оборудки консорціум отримає 55% акцій компанії, працівники Opel - 10%, а GM залишає за собою 35% акцій.
Головний менеджер з продажу й розвитку Volkswagen Детлеф Віттіх заявив, що якщо Magna і Opel справді завершать угоду, тоді Volkswagen виведе свій бізнес із Magna, включаючи всі спільно розроблені ноу-хау. У свою чергу Голова правління Volkswagen Фердинанд Піх заявив, що концерну не подобається, коли його постачальники перетворюються на конкурентів.
Окрім цього, німецький автоконцерн BMW минулого тижня заявив про намір переглянути стосунки з Magna, яка в разі успішного завершення оборудки з Opel з постачальника BMW фактично перетворюється на його конкурента.
Відмова німецьких компаній від співпраці з канадцями веде до того, що німецьким автовиробникам певно доведеться нелегко - пошук альтернативних постачальників затягнеться надовго, адже запчастини Magna є майже в кожному автомобілі BMW і Volkswagen. Більше того, Magna навіть збирає кросовер X3 на своєму заводі в Австрії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас