Суд призупинив продаж Одеського припортового заводу за позовом "ДніпроАзота" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд призупинив продаж Одеського припортового заводу за позовом "ДніпроАзота"

522
Окружний адміністративний суд Києва призупинив конкурс із продажу Одеського припортового заводу (ОПЗ, Одеська область) за позовом великого виробника мінеральних добрив компанії "ДніпроАзот" (Дніпропетровськ). Про це повідомив адвокат "ДніпроАзота" Олексій Нижник.
За його даними, у вівторок суд для забезпечення раніше поданого "ДніпроАзотом" позову призупинив дію оголошення Фонду державного майна про проведення конкурсу, заборонив ФДМ і конкурсній комісії проводити конкурс із продажу ОПЗ, а також допускати компанію "Азот-Сервіс" до конкурсу до рішення суду у даній справі по суті.
У своєму позові "ДніпроАзот" вимагає скасувати розпорядження Кабінету Міністрів № 261-р від 11 лютого 2008 року, що затверджує умови конкурсу із продажу ОПЗ, а також рішення ФДМ про проведення 29 вересня конкурсу із продажу заводу.
Підприємство аргументує позов тим, що в процесі підготовки ОПЗ до продажу було допущено кілька порушень законодавства (при проведенні екологічної експертизи, публікації звітності підприємства, вивченні попиту на нього), крім того, заявку на участь у конкурсі подала компанія "Азот-Сервіс", більше 25% у статутному фонді якої контролюється іноземною державою, що, на думку Нижника, також суперечить законодавству.
Також, на думку адвоката, закладені в умовах конкурсу вимоги до потенційного покупця (забезпечення певних фінпоказників та обсягів завантаження його потужностей) нездійсненні в умовах даної ринкової кон'юнктури (падіння цін на мінеральні добрива на світовому ринку і зростання вартості природного газу).
Наступне засідання по даній справі суд призначив на 7 жовтня.
Як повідомляло агентство, у липні ФДМ оголосив конкурс із продажу 99,567% акцій ОПЗ; стартова ціна пакета акцій становить 4 млрд. гривень, проведення конкурсу заплановане на 29 вересня.
17 вересня Президент Віктор Ющенко призупинив приватизацію ОПЗ, крім того, окружний адміністративний суд Києва в цей же день для забезпечення позову великого виробника міндобрив черкаського "Азоту" також призупинив продаж підприємства.
21 вересня "Азот" відкликав свій позов.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас