Moody's відзначає нестійку стабілізацію в економіках Латвії, Угорщини та Ісландії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's відзначає нестійку стабілізацію в економіках Латвії, Угорщини та Ісландії

205
Міжнародне рейтингове агентство Moody's вважає, що в економіках Латвії, Угорщини та Ісландії спостерігається нестійка стабілізація, однак говорити про поліпшення ситуації в цих трьох країнах поки рано. Така інформація міститься в коментарі агентства щодо економічної ситуації в цих країнах.
Moody's відзначає, що Латвія, Угорщина та Ісландія більше від інших держав постраждали від світової кризи і були змушені звернутися по допомогу до міжнародних кредиторів.
На думку аналітиків рейтингового агентства, поки неможливо точно сказати, що економіки цих трьох європейських країн уже досягли нижчої точки падіння, хоча їх найважливіші економічні показники погіршуються вже не так швидко, як колись.
"Ці три країни - єдині, чиї рейтинги за останні два роки пережили багаторазові зниження", - наводяться в дослідженні слова експерта Moody's Кеннета Орчада.
При цьому рейтингам Латвії, Угорщини та Ісландії присвоєні негативні прогнози, і це означає, що в найближчі 12-18 місяців вони можуть бути знижені ще більше.
"Поки рано говорити про оздоровлення цих країн, оскільки ще не ясно, чи є ці тенденції (стабілізації економіки - ІФ) довгостроковими", - цитується в повідомленні аналітик Moody's Дітмар Хорнунг, що підкреслює, що останні статистичні дані свідчать про стабілізацію або зменшення спаду, а не про справжній початок підйому в економіці.
Експерти агентства вважають, що економічне становище Латвії, Угорщини та Ісландії у великому ступені покращилося під впливом зовнішнього фактора, оскільки в єврозоні економіка розвивається за сценарієм, який виявився трохи кращим від того, що припускався.
Уряди Латвії, Угорщини та Ісландії не змогли здійснити заходи щодо стимулювання внутрішнього попиту, як це зробили багато розвинених країн у відповідь на кризу.
"Замість цього уряди Латвії, Угорщини та Ісландії змушені знижувати видатки і підвищувати податки, щоб відреагувати на драматичне зменшення своєї дохідної бази", - говориться в документі.
Moody's також побоюється, що очікувані в трьох країнах звільнення працівників держсектора можуть ще більше знизити внутрішні інвестиції та споживання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас