Євросоюз створить спецорганізації для регулювання фінсектора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз створить спецорганізації для регулювання фінсектора

Казна та Політика
219
Європейська комісія оприлюднить нові правила регулювання фінсектора, що включають створення трьох наглядових агентств в цій галузі, пише газета Financial Times.
Плани реформи системи контролю та нагляду у фінансовій галузі ЄС у цілому відповідають загальним принципам, викладеним у так званому "звіті де Ларозьєра", який був підготовлений у лютому, а потім схвалений головами урядів країн ЄС.
Чиновники Євросоюзу на чолі з колишнім керівником ЦБ Франції Жаком де Ларозьєром запропонували створити регіональний наглядовий орган, який зміг би в загальних масштабах контролювати діяльність банків і страхових компаній, відслідковувати появу системних ризиків і займеться поступовою гармонізацією нормативних актів, що регулюють діяльність фінкомпаній ЄС.
Єврокомісія планує створити нову Європейську раду системних ризиків, куди ввійдуть представники центральних банків і наглядових органів усіх 27 країн ЄС. Також передбачається заснувати організації для повсякденного контролю над діяльністю банків, страховиків, інвестфондів. У цих органів буде більше повноважень, ніж в діючих комітетів Єврокомісії, які виконують винятково координаційні функції.
За матеріалами:
Перший діловий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас