У Росії заборонять видавати зарплати до сплати податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії заборонять видавати зарплати до сплати податків

264
Федеральна податкова служба Росії (ФПС РФ) запропонувала законодавчо заборонити російським компаніям знімати гроші з рахунків на виплату зарплат до відрахування податку на доходи фізичних осіб у бюджет. Про це заявив голова відомства Михайло Мокрецов. За його словами, практика одночасної сплати ПДФО і зняття зарплат існувала в радянський час. У ФПС вважають розумним повернутися до неї, тому що зараз багато компаній нагромадили величезні борги з податку на прибуток. Голова ФПС також додав, що низка компаній заявляє, що бере гроші на зарплати, але насправді невідомо, на що вони їх витрачають.
Базова ставка ПДФО (його також називають податком на прибуток) у Росії зараз становить 13 відсотків. Деякі види доходів, наприклад, виграші в конкурсах або іграх, що проводяться у рекламних цілях, обкладаються податком в розмірі 35 відсотків. Прибутковий податок у Росії є одним з найнижчих у Європі.
Мокрецов розповів і про інші ініціативи ФПС. Зокрема, російські податківці мають намір з 2010 року почати перевірку компаній, які отримують бюджетні кошти через систему державних закупівель. "Чесно кажучи, ми на цій темі спеціально не фокусувались до даного моменту, але побачивши масштаб грошових ін'єкцій в економіку, ми зацікавилися - хто ж ці одержувачі", - відзначив Мокрецов.
Раніше систему держзакупівель у Росії розкритикував президент країни Дмитро Медведєв. У серпні він заявив, що Мінекономрозвитку і Федеральній антимонопольній службі необхідно перевірити вірогідність інформації, яка розміщується на сайті держзакупівель. Згідно з раніше озвученими оцінками, бюджет Росії втратив 364 мільярда рублів від того, що ціни в рамках держзакупівель значно перевищують ринкові.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас