Кабмін планує прийняти постанову про виділення дотацій аграріям-виробникам цукру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін планує прийняти постанову про виділення дотацій аграріям-виробникам цукру

Аграрний ринок
203
Уряд України на засіданні в середу має намір прийняти постанову про виділення державних дотацій для аграріїв, що працюють у сфері виробництва цукру. Про це повідомила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на засіданні всеукраїнської наради з питань розвитку буряково-цукрової сфери під час її робочого візиту у Вінницьку область.
"Ми завтра можемо внести дану постанову на розгляд уряду і прийняти її", - сказала вона.
При цьому, порадившись із присутніми в залі аграріями, Ю.Тимошенко відзначила, що до кінця 2009 року дотації будуть виплачуватися в розмірі 750 грн із видатку за 1 га для всіх аграріїв, а з 2010 року – згідно з "гнучким графіком" залежно від обсягів урожаю та виробництва.
"Якщо ви хочете таку зрівнялівку, то добре, ще цього року ми будемо це виплачувати. Але 2009 рік буде останнім. В 2010 році будемо працювати по відпрацьованій моделі, коли залежно від ефективності вирощування цукрового буряка буде і дотація, а не так, як зараз - чим краще вирощуєш, тим менша дотація, а навпаки – чим краще вирощуєш, тим більша дотація. Виходить, зовсім інша концепція підходу буде в нас", - пояснила Ю.Тимошенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас