Експерт: Поточного тижня очікується подальше коригування дохідності українських єврооблігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Поточного тижня очікується подальше коригування дохідності українських єврооблігацій

Фондовий ринок
177
Поточного тижня очікується подальше коригування дохідності українських єврооблігацій.
Про це йдеться у щотижневому огляді ринку єврооблігацій, підготовленому економістом інвестиційної групи "Сократ" Михайлом Сальниковим.
"Просідання ринку євробондів наприкінці серпня, викликане новинами про реструктуризацію боргів "Нафтогазу", було надмірним і зараз інвестори приходять до усвідомлення того, що ситуація з "Нафтогазом" - виняток, а не правило і поступово підвищують свій інтерес як до суверенних, так і корпоративним українських паперів ", - сказав він.
Експерт нагадав, що минулого тижня котирування кредитно-дефолтних свопів впали на 62,4 б.п. - З 1258,7 б.п. до 1196,3 б.п., перервавши двотижневу тенденцію до зростання котирувань CDS. "Очевидно, на інвесторів ключовий вплив мало успішне погашення представлених до оферти суверенних єврооблігацій", - вважає він.
При цьому торги в сегменті квазі-державних єврооблігацій пройшли на помірному рівні ринкової активності, зазначає М.Сальников. Так папери "Нафтогазу" з погашенням 30 вересня підвищилися в ціні з 85% до 88,25% від номіналу. Прибутковість при цьому підвищилася з 443,8% до 582,7%, що пояснюється вкрай низькою дюрацією. Схожа ситуація і з випуском Укрексімбанку з погашенням 23 вересня - незважаючи на зростання ціни прибутковість підскочила з 108,7% до 535,2%. Більш довгий випуск - Укрексімбанк-11 показав зниження прибутковості з 18,0% до 16,3%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас