Тимошенко переконана в прозорості процедури приватизації ОПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко переконана в прозорості процедури приватизації ОПЗ

226
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко переконана в прозорості процедури приватизації Одеського припортового заводу (ОПЗ, Південне Одеської обл.), яка незабаром повинна відбутися.
"Я переконана, що приватизація відбудеться у встановлений термін", - сказала вона на брифінгу в Гайсині.
"І хочу сказати, що досить тих (компаній, що подали заявку на участь у приватизаційному конкурсі – ред.), хто зареєстрований, це все лідери зі світовим ім'ям, і норвезькі, і європейські компанії, і польські, і лівійські. Вони об'єднані в великі консорціуми. Також є й українські компанії, які підуть на альтернативній і конкурсній основі. Усе буде добре!", - відзначила Ю.Тимошенко, відповідаючи на запитання, чи дозволить участь трьох компаній вигідно продати ОПЗ.
Як повідомлялося, заявки на участь у приватизації ВАТ "Одеський припортовий завод", згідно з інформацією Фонду держмайна, подали три претенденти. Джерело в уряді повідомило агентству, що це ВАТ "СИБУР Холдинг" (РФ), українські ТОВ "Нортіма" і компанія "Флора Сервіс".
Конкурс із продажу ОПЗ Фонд держмайна України оголосив 15 липня цього року. Стартова ціна становить 4 млрд грн. Конкурс повинен відбутися 29 вересня.
Крім виробництва хімічної продукції ОПЗ, що стоїть на березі Чорного моря і наприкінці аміакопроводу, що йде з Росії, займає монопольне становище на ринку послуг з його перевалки. Близько 90% виробленої заводом продукції експортується.
Чистий збиток ОПЗ у січні-червні 2009 року склав 38,26 млн грн, тоді як аналогічний період 2008 року компанія завершила із чистим прибутком 348,89 млн грн. Його чистий дохід зменшився на 43% - до 945,06 млн грн.
Президент України Віктор Ющенко указом від 17 вересня призупинив рішення уряду про приватизацію в 2009 році ОПЗ. Крім того, Окружний адміністративний суд Києва двома визначеннями тимчасово призупинив продаж ОПЗ як забезпечувальний захід для позовів ВАТ "Азот" (Черкаси) і екс-глави ФДМ Валентини Семенюк-Самсоненко.
У той же час прем'єр Юлія Тимошенко, Міністерство юстиції і ФДМ заявили про продовження приватизації цього підприємства і намір провести конкурс у встановлений термін, а 21 вересня стало відомо про відкликання позову "Азоту".
Заявки на купівлю ОПЗ в Антимонопольний комітет України подали 13 компаній, назви яких не розголошувалися.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас