Банкам доведеться скоротити розміри або залучити додкапітал після реформ G20 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкам доведеться скоротити розміри або залучити додкапітал після реформ G20

Валюта
583
Банкам, імовірно, доведеться скоротити розміри або залучити додатковий капітал, щоб збільшити резерви, якщо будуть реалізовані заходи, які лідери країн G20 готуються обговорити на саміті в Пітсбургу на цьому тижні, заявила міністр фінансів Франції Крістін Лагард.
"Абсолютний мінімум вимог полягає в тому, що ми не повернемося до старих правил, змінимо організацію банків, - цитує слова Лагард агентство Bloomberg. - Можливо, після цього, банкам доведеться скоротити розміри, збільшити капітал або неминуче змінити структуру компенсацій. Ми будемо непохитні в цих питаннях".
Міністр фінансів Франції не вважає, що банки повинні менше ризикувати, але впевнена: якщо вони хочуть ризикувати, у них повинно бути досить капіталу для того, щоб дозволити собі такі ризики.
На думку Лагард, найбільш ефективною є французька модель банківського сектору, при якій банки на 60-70% займаються роздрібними операціями. "Усі проблемні банки були інвестиційними банками. Вони пустили під укіс усю систему", - стверджує міністр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас