Економічна криза спричинила покращення екології у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічна криза спричинила покращення екології у світі

Казна та Політика
758
Економічний спад привів до безпрецедентного зниження кількості газів, що викидаються в атмосферу Землі та викликають парниковий ефект, передає Бі-Бі-Сі.
Про це свідчать результати першого великого дослідження впливу рецесії на кліматичні зміни, про які повідомляє лондонська газета ділового світу Financial Times.
За даними представників Міжнародного агентства з енергетики, яке проводило це дослідження, усе це створює "унікальну можливість" зменшити викиди вуглекислого газу, з якого на дві третини складаються викиди, що викликають парниковий ефект.
Як установили автори звіту, у цей час викиди двоокиси вуглецю в навколишнє середовище скоротилися більше, ніж за будь-який інший період протягом останніх 40 років.
Серед факторів, що вплинули на цей процес, експерти називають зниження обсягів промислового виробництва, відмову від планів будівництва нових електростанцій, що працюють на вугіллі, а також дії урядів зі зниження викидів в атмосферу.
Як вказують експерти, уперше політичні рішення в плані скорочення шкідливих викидів привели до відчутного результату. За оцінками агентства, приблизно 25% усього скорочення були результатом заходів, передбачених новими законодавчими актами.
У цьому плані найбільшу роль зіграли три ініціативи: поставлена ЄС ціль до 2020 року знизити шкідливі викиди на 20%, введені США норми на викиди вихлопних газів, а також політика Китаю, спрямована на те, щоб зробити енергетику більш ефективною.
Головний економіст агентства Фатіх Бірол, заявив, що зниження викидів, що спостерігається, "просто дивовижне" і завдяки йому буде не так складно добитися рівня, якого, на думку вчених, необхідно досягти, щоб запобігти небезпечному глобальному потеплінню.
Відзначимо, що в Україні в першому півріччі 2009 р. кількість шкідливих викидів в атмосферу збільшилася на 20,5% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Зокрема в січні-червні 2009 р. від стаціонарних джерел забруднення в повітря надійшло 1,893 млн т шкідливих речовин, тоді як у січні-червні минулого року в атмосферу було викинуто 1,404 млн т.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас