Клінтон: США перешкоджатимуть визнанню незалежності Абхазії та Південної Осетії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клінтон: США перешкоджатимуть визнанню незалежності Абхазії та Південної Осетії

Казна та Політика
454
США підтримують Грузію, її незалежність і територіальну цілісність.
Як видно з документів, розміщених на офіційному сайті Державного департаменту США, про це йшлося на зустрічі держсекретаря США Хіларі Клінтон і президента Грузії Михаїла Саакашвілі.
Зокрема, держсекретар підкреслила, що США не визнали і не визнають незалежності Абхазії та Південної Осетії. Вашингтон продовжуватиме робити все, щоб інші члени міжнародного співтовариства також не визнали ці республіки незалежними.
Клінтон вважає найкращим способом досягнення спільної мети США і Грузії визнання всім світом Абхазії та Південної Осетії невід'ємними частинами Грузії. Мету ж вона бачить у збільшенні привабливості Грузії. "Ми працюємо над тим, щоб Росія виконувала умови угоди про перемир'я 2008 р. і над тим, щоб Грузія знов зібрала свої частини, як це і повинно бути", - заявила вона.
Нагадаємо, незалежність Абхазії та Південної Осетії була визнана Росією 26 серпня 2008 р., через два тижні після закінчення збройного конфлікту на Кавказі. Пізніше незалежність двох кавказьких республік була визнана Нікарагуа і Венесуелою. Решта країн світу виступає або проти визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії, або займають у цьому питанні стриману позицію.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас