Литвин: Євроатлантичні перспективи зараз не актуальні для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Євроатлантичні перспективи зараз не актуальні для України

Казна та Політика
289
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин відзначає, що український народ і політики одностайні в питанні європейського вибору України, а євроатлантичні перспективи зараз не є актуальними.
Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.
"Наші політики одностайні щодо європейських перспектив України, і ця ідея позитивно сприймається всіма регіонами країни", - сказав Литвин, відповідаючи на питання членів делегації Європейської асоціації колишніх членів Європарламенту на чолі з Президентом Асоціації, екс-головою Європейського парламенту Хосе Маріа Джіль Роблесом.
При цьому Литвин відзначив, що представникам української влади необхідно "направити свою енергію не на промову декларацій про європейський вибір, а на забезпечення європейських стандартів усередині країни".
Разом з тим, Голова Верховної Ради України не вважає актуальним питання вступу України до НАТО. За його словами, політика держави повинна співвідноситися з настроями людей, оскільки в протилежному випадку "вона непродуктивна". Проблема НАТО, пояснив Литвин, "розпалює народ, і очевидно, що розкол в суспільстві нікому не потрібний". Окрім цього, нагадав він, "є чіткі сигнали" з боку Альянсу про неможливість вступу України до цієї організації найближчим часом. "Навіщо стукати в зачинені двері?", - запитав керівник українського парламенту.
На думку Литвина, реальною гарантією безпеки України повинне стати придбання Будапештським меморандумом статусу політико-правового документа.
Відзначимо, трьома днями раніше генеральний секретар НАТО Андерс фог Расмуссен заявив, що Україна і Грузія все ще поки не готові вступити до Північноатлантичного альянсу за цілком об'єктивними причинами. За його словами, поки вказані країни не відповідають критеріям вступу до НАТО. Проте, він нагадав, що на саміті в Бухаресті альянс ухвалив рішення, що і Грузія, і Україна "рано чи пізно" стануть членами альянсу, і позиція блоку з того часу не зазнала змін.
Нагадаємо, що обіцянка прийняти Київ і Тбілісі до складу альянсу була дана на торішньому саміті НАТО в Бухаресті, і альянс з того часу не раз підтверджував своє рішення на саміті в квітні ц.р. Проте про конкретні терміни приєднання України і Грузії мова поки не йде. Альянс продовжить підтримку реформ в цих країнах, необхідних для надання Плану дій з членства в НАТО.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас