Шувалов: Заради вступу до СОТ Росія готова піти на компроміс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шувалов: Заради вступу до СОТ Росія готова піти на компроміс

Казна та Політика
517
Перший віце-прем'єр Ігор Шувалов заявив сьогодні про те, що Росія готова піти на компроміс у питанні вступу до Світової організації торгівлі. Він також відзначив, що необхідно якнайшвидше покінчити з нескінечними додаваннями нових умов, які заважають країні стати частиною СОТ.
Виступаючи на семінарі Інституту світової економіки Центру стратегічних і міжнародних досліджень в російському посольстві у Вашингтоні, Шувалов підкреслив, що багато що в питанні прийняття Росії до СОТ залежить від адміністрації США, передає телеканал "Вести".
"Ми виходимо з того, що все, про що ми домовлялися з США, ми все ж виконуємо. І після прийняття законодавства, і після змін деяких технічних норм", - заявив Шувалов, відзначивши, що ця робота була в будь-якому випадку корисна для Росії й безпоседеньо щодо вступу до СОТ.
Віце-прем’єр нагадав також про те, що переговори про вступ Росії до СОТ ведуться вже 16 років, проте постійно ускладнюються новими умовами з боку західних партнерів. "З міністром Кірком ми обговорили, як далі нашим групам слід працювати, щоб залагодити всі наявні розбіжності, певні складнощі, які виникають у експортерів м'ясної продукції до Росії. І американська сторона просить, щоб ми дали певні гарантії. Під час вирішення суперечок при обмеженні ввезення м'ясної продукції на територію Росії. Інші питання, які залишилися, - їх залишилося небагато: всього чотири питання, які наші переговорні групи повинні найближчими місяцями залагодити", - сказав він.
Після зустрічі торгового представника США Рона Кірка з Шуваловим торгове представництво США розповсюдило заяву, в якій ішлося про те, що Вашингтон підтримує вступ Росії до СОТ. В той же час Кірк підкреслив, що багатосторонні переговори завжди залежали і залежатимуть від прихильності Росії до мети приєднання до організації її роботи в цьому напрямку, йдеться в документі.
Нагадаємо, що Росія є єдиним членом "Великої двадцятки", який не є членом СОТ.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас