Прокуратура - проти "Візиря" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура - проти "Візиря"

8063
ДАІ продовжує штрафувати водіїв на підставі показань приладу "Візир". Прокуратура збирається звернутися до суду.
Уже минуло більше трьох місяців відтоді, як Генпрокуратура України (ГПУ) відправила Державтоінспекції (ДАІ) розпорядження, яким заборонила штрафувати водіїв, які порушили правила дорожнього руху, тільки за свідченнями "Візиря". За словами начальника прес-служби ГПУ Юрія Бойченка, співробітники ДАІ повинні не просто фіксувати порушення і відправляти поштою "листи щастя", а повинні зупиняти водіїв, які порушили правила, і складати протоколи.
Але, як відзначає начальник управління нагляду за дотриманням конституційних прав громадян ГПУ Олексій Денисюк, до прокуратури надійшла велика кількість скарг на незаконне притягнення до адміністративної відповідальності за перевищення швидкості, зафіксоване "Візиром". Тому, якщо розпорядження ГПУ не буде виконано, не виключено, що ГПУ звернеться до суду.
В ДАІ стверджують, що після отримання розпорядження ГПУ у відведені терміни до Прокуратури було відправлено у відповідь листа. У документі, як сказано в офіційному повідомленні прес-служби департаменту ДАІ МВС України, було відзначено, що Міністерство внутрішніх справ 21 травня 2009 року видало розпорядження №466.
Воно передбачає: по-перше, перед початком роботи інспектори ДАІ повинні здійснювати зйомку службового автотранспорту з прив'язкою до місцевості. По-друге, до постанови про порушення повинні прикладатися 3-4 знімки про вчинене порушення, з вказівкою місця і часу порушення, а також з чітким зображенням автомобіля. Крім того, співробітникам ДАІ наказано "не допускати випадків документування порушень ПДД, якщо порушення сталося в результаті неналежного вмісту дорожнього покриття (виїзд на смугу зустрічного руху для об'їзду перешкод, ям, іншого)".
В прес-службі ДАІ запевняють, що ніяких зауважень з боку ГПУ у відповідь на цей лист до департаменту ДАІ не надходило, тому підрозділи ДАІ продовжують працювати з "Візирем".
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас