Dow Jones і S&P упали в понеділок на акціях банків, сировинних компаній, ф'ючерси дорожчають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Dow Jones і S&P упали в понеділок на акціях банків, сировинних компаній, ф'ючерси дорожчають

Фондовий ринок
75
Американські фондові індекси Dow Jones Industrial Average і Standard & Poor's 500 знизилися в понеділок слідом за котируваннями акцій банків, сировинних компаній, повідомило агентство Bloomberg. Ф'ючерси на індекси США дорожчають у вівторок, до 8:27 мск підйом їхніх котирувань склав 0,1-0,2%.
Негативний вплив на ринок мали побоювання експертів, пов'язані з тим, що недавнє ралі на ринку випереджає перспективи економічного зростання і корпоративних прибутків.
За минулий тиждень S&P 500 піднявся на 2,5%, з 9 березня цей індикатор додав 58%.
Головний економіст Gluskin Sheff & Associates Inc. у Торонто Девід Розенберг вважає, що акції американських компаній у цей час переоцінені.
"Ринок був підігрітий технічними індикаторами, - заявив Розенберг в інтерв'ю Bloomberg Television. - Він випереджає фундаментальні показники. Я трохи стурбований, особливо щодо короткострокової перспективи".
"Ринок дуже вразливий, - відзначає головний інвестиційний директор Fifth Third Asset Management Inc. Кейт Віртц. - Більшість очікує відкату після настільки значного ралі. Ми забігли вперед з ідеєю про те, що ситуація в економіці покращилася. Інвестори хочуть отримати підтвердження того, що компанії можуть почати зростання".
Позитивні статдані по американській економіці не змогли стримати падіння ринку.
Індекс випереджальних економічних показників США, що розраховується дослідницькою організацією Conference Board, у серпні виріс п'ятий місяць поспіль. Значення індикатора збільшилося на 0,6%, тоді як аналітики очікували підвищення в середньому на 0,7%. Підйом липневого показника був переглянутий до 0,9% з 0,6%.
Підіндекс S&P, у розрахунок якого входять акції енергетичних компаній, знизився за підсумками торгів на 0,9%. Вартість нафти WTI з постачанням в жовтні опустилася в понеділок на 3,3% - до $69,7.
Акції Halliburton подешевшали на 2,5%, Exxon Mobil - на 0,6%, ConocoPhillips - на 1,4%.
Ціна паперів Newmont Mining, найбільшого в США виробника золота, упала на 1,2% слідом за зниженням вартості золота, що продовжилось третю сесію поспіль.
Папери Alcoa подешевшали на 0,9%.
Акції Bank of America знизилися в ціні на 2,2% на інформації про те, що банк готовий відмовитися від угоди з урядом про поділ збитків.
Вартість акцій JPMorgan Chase опустилася на 0,9%, American Express - на 2,9%.
Індекс Dow Jones Industrial Average знизився до закриття ринку в понеділок на 41,34 пункту (0,42%) - до 9778,86.
Standard & Poor's 500 опустився на 3,64 пункту (0,34%), склавши 1064,66.
Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 5,18 пункту (0,24%) - до 2138,04.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас