Український ринок акцій почав корекцію вниз після тривалого ралі слідом за світовими майданчиками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій почав корекцію вниз після тривалого ралі слідом за світовими майданчиками

Фондовий ринок
110
Українські фондові майданчики в понеділок показали змішану динаміку: індекс "Української біржі" упав на 1,72% - до 1216,75 пункту, а індекс фондової біржі "ПФТС" утримався в "плюсі", закрившись зростанням на 0,34% - до 492,69 пункту.
Основними каталізаторами корекції на світових, а слідом за ними і українських майданчиках, стали зміцнення долара і падіння цін на світових сировинних ринках, вважає аналітик інвестгрупи "ТАСК" Вадим Ємець.
Крім того, за його словами, деякий тиск на акції українських емітентів чинила статистика, опублікована Державним комітетом статистики, що свідчить про продовження погіршення виробничих показників в Україні.
У свою чергу, старший брокер інвесткомпанії "Альтана Капітал" Олексій Рєпін відзначив, що торговельна активність у понеділок залишилася на досить високому рівні, оскільки гравці поки не квапляться продавати акції на зниженні ринку, очікуючи їх подальшого зростання.
Фахівець департаменту міжнародних продажів інвестгрупи "Сократ" Валерія Коцур із ключових новин поточного тижня відзначила вихід у четвер даних про продажі на вторинному ринку нерухомості США, у п'ятницю - даних durable goods orders (замовлення на товари тривалого вжитку).
"Це топ-новини тижня, які зможуть внести чіткість у питанні про відновлення економіки США. Однак ринок дуже чутливий зараз до зміни цін на нафту, а також руху долара, які також будуть визначати загальний настрій гравців", - прогнозує експерт.
На "Українській біржі" у понеділок на тлі падіння більшості паперів виділилися акції Крюківського вагонобудівного заводу та Алчевського меткомбінату, які зросли на 2,86% і 0,88% відповідно. Подешевшали акції Райффайзен Банку Аваль - на 3,48%, "Азовсталі" - на 3,09%, "Центренерго" - на 2,69%.
На "Українській біржі" у понеділок укладена 781 угода на суму 16,0 млн грн.
Як повідомили в інвестгрупі "ТАСК", на "ринку заявок" ПФТС у цей день спостерігалося збільшення кількості укладених "реальних угод". За словами експерта інвестгрупи, відповідно до наявної інформації, отриманої від інституту маркетмейкерів "ПФТС", на "ринку заявок" цієї біржі було укладено 56 реальних угод, чому посприяли більш вузькі спреди порівняно з "Українською біржею" за акціями Алчевського меткомбінату, "Центренерго", "Укрнафти" та Єнакієвського метзаводу.
Лідерами за обсягами торгів стали акції Української автомобільної корпорації - 10 угод на 1,8 млн грн, "Шахти "Комсомолець Донбасу" - вісім угод на 1,7 млн грн, "Мостобуду" - вісім угод на 1,2 млн грн.
Усього на "ринку заявок" ПФТС у цей день укладено 98 угод на 7,8 млн грн.
На "ринку котирувань" ПФТС у понеділок лідерами за обсягами торгів стали акції Єнакієвського метзаводу - дві угоди на 254,9 тис. грн, Алчевського меткомбінату - три угоди на 230,8 тис. грн, Крюківського вагонобудівного заводу - дві угоди на 189,5 тис. грн.
Усього "на ринку котирувань" ПФТС у понеділок укладено 19 угод на 1,2 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас