Європейські індекси падають у понеділок, дешевшають акції сировинних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські індекси падають у понеділок, дешевшають акції сировинних компаній

Фондовий ринок
77
Європейські фондові індекси знижуються в понеділок другу сесію поспіль на побоюваннях, що шестимісячне ралі на ринку не виправдано перспективами зростання економіки і корпоративних прибутків, повідомляє агентство Bloomberg.
Dow Jones Stoxx 600 опустився під час торгів на 1,1%. Цей індикатор виріс на 53% порівняно з мінімумом, зафіксованим 9 березня.
"Ми бачили масштабне ралі. Схоже, акції тепер виглядають занадто дорогими. Саме тому ринок взяв паузу і чекає жовтневих даних про прибутки", - відзначає головний інвестиційний директор Octopus Investments Ltd. у Лондоні Лотар Ментель.
Вартість акцій провідного гірничодобувного концерну світу BHP Billiton Ltd. знизилася під час сесії на 3%. Мідь, свинець, нікель і олово подешевшали на лондонських торгах у понеділок.
Ціна паперів K+S AG, найбільшого в Європі виробника калійних добрив, упала на 4,5% після того, як лідер сектора - канадська Potash Corp. of Saskatchewan - погіршив свій прогноз прибутку. Чистий прибуток Potash Corp. за підсумками поточного року складе $3,25-3,75 на акцію порівняно з колишнім прогнозом на рівні $4-5 на акцію, повідомила компанія. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, у середньому очікували $4,03.
Акції Royal Bank of Scotland упали в ціні на 5,6% на інформації про те, що банк веде переговори з акціонерами щодо обсягу можливого розміщення акцій. За даними джерела, Royal Bank of Scotland може залучити від 3 млрд фунтів ($4,9 млрд) до 5 млрд фунтів за рахунок розміщення паперів серед своїх акціонерів.
Вартість акцій британської нафтогазової компанії Tullow Oil Plc упала в понеділок на 2,3%, тому що італійська Eni Sp порахувала Tullow Oil занадто дорогим придбанням, незважаючи на приналежні компанії перспективні родовища нафти в Африці.
Аналітики Citigroup погіршили рекомендації для акцій Tullow Oil до "тримати" з "купувати".
Ціна паперів ArcelorMittal опустилася під час торгів на 3,5% після зниження рекомендацій для акцій найбільшого світового сталевиробника експертами BNP Paribas до "нейтрально" з "вище ринку". На думку аналітиків, потенціал зростання цін на сталь "обмежений".
Представники великих сталеливарних компаній, а також аналітики галузі вважають, що прогноз глави ArcelorMittal Лакшмі Міттала, відповідно до якого світове виробництво сталі в 2010 році зросте, як мінімум, на 10%, є занадто оптимістичним, повідомила газета Financial Times.
Папери австрійського сталевиробника Voestalpine втратили в ціні 2%, фінської Outokumpu - 2,8%.
Вартість акцій Endesa опустилася під час торгів на 5,5% після зниження експертами UBS рекомендацій для паперів іспанської енергокомпанії до "продавати" з "нейтрально".
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 до 19:30 МСК у понеділок знизився на 14,22 пункту (0,49%) - до 2873,02 пункту.
Британський FTSE 100 опустився на 33,63 пункту (0,65%) - до 5139,26 пункту.
Французький індекс CAC 40 до цього часу зменшився на 12,42 пункту (0,32%), склавши 3815,42 пункту.
Німецький DAX втратив 35,2 пункти (0,62%), склавши 5668,63 пункту.
17 з 18 основних європейських фондових індексів знижуються у понеділок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас