Джерело: "Донецьксталь – метзавод" уклав угоду про мораторій на вимоги кредиторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джерело: "Донецьксталь – метзавод" уклав угоду про мораторій на вимоги кредиторів

519
ЗАТ "Донецьксталь – металургійний завод" уклало з іноземними кредиторами угоду про мораторій на вимоги кредиторів, згідно з якою повинні бути підготовлені загальні умови реструктуризації зовнішнього і внутрішнього боргу підприємства, повідомило інформоване джерело в галузі. Уже створений координаційний комітет, до складу якого ввійшли представники внутрішніх кредиторів.
Як відзначив він, саме у зв'язку з наявністю такої угоди "Донецьксталь-Метзавод" відмовився від підвищення процентної ставки по внутрішніх облігаціях, яка була збережена на рівні 13% для облігацій серії "А", оскільки це заборонено зобов'язаннями за зазначеним документом.
Інший учасник ринку повідомив агентству, що іноземні кредитори наполягають на рівнянні ставки по внутрішніх і зовнішніх зобов'язаннях (13% річних у національній і в іноземній валюті).
"Standstill-угода - це ознака високоякісної реструктуризації", - вважає директор департаменту консалтингу інвестиційної компанії "Конкорд Капітал" Андрій Герус. Він пояснив, що це добровільне взаємне встановлення певного періоду для підписання документа про реструктуризацію.
А.Герус пояснив, що завдяки такій угоді ніхто із кредиторів не робить різких рухів відносно компанії, щоб забрати свої кошти (позики), підняти процентну ставку за позиками. Компанія, у свою чергу, не виплачує дивіденди і не виводить активи.
ЗАТ "Донецьксталь-Метзавод", створене на виробничих потужностях ВАТ "Донецький металургійний завод", спеціалізується на виробництві металургійної продукції (60% валового доходу) і торгівлі коксом і вугіллям (40%).
У групу "Донецьксталь", крім цього підприємства, входять також ВАТ "Донецький металургійний комбінат", ВАТ "Ясиновський коксохімічний завод", ЗАТ "Макіївський коксохімічний завод", ВАТ "Шахтоуправління Покровське" (раніше - "Червоноармійська-Західна №1").
ЗАТ "Донецьксталь-Метзавод" завершило 2008 рік із чистим збитком 342,64 млн грн, у той час як в 2007 році компанія отримала чистий прибуток 629,93 млн грн. Нерозподілений прибуток підприємства за підсумками 2008 року склав 1 млрд 519,41 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас