Шувалов: Росія багато може дати G8 і G20 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шувалов: Росія багато може дати G8 і G20

168
Росія дивується у зв'язку з недопущенням її до повноцінних переговорів у форматі фінансової "вісімки", заявив перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов під час виступу перед американськими економістами і політологами в посольстві РФ у Вашингтоні.
"Росія вступила в "вісімку" ще кілька років тому. Але коли зустрічаються голови Мінфінів і банків, то формат перетворюється в "сімку", - поскаржився перший віце-прем'єр РФ.
"Усі останні роки люди говорять про такі проблеми, як енергетична безпека, проблеми зміни клімату. Ну як можна говорити про енергетичну безпеку без Росії?" - підкреслив Шувалов. Він також нагадав про те, що російська економіка за своїм обсягом перевершує економіки деяких країн G8.
"А з погляду енергобезпеки Росія може дати світу багато", - підкреслив він. За словами першого віце-прем'єра, майбутнє у вирішенні глобальних проблем - у форматі "двадцятки".
"Це формат майбутнього, ми повинні перенести центр ваги на "двадцятку". І ми віримо, що й у форматі "вісімки", і у форматі "двадцятки" Росія може принести дуже багато: і з погляду ресурсів, і з погляду освічених людей. Наша інтелектуальна сила дозволяє привнести нове віяння в глобальну економіку", - говорить Шувалов.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас