Нобелівський лауреат з економіки відклав кінець світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нобелівський лауреат з економіки відклав кінець світу

1171
Економіст Пол Кругман, що став лауреатом Нобелівської премії у жовтні 2008 року, заявив, що всесвітня рецесія закінчилася.
"Кінець світу, здається, відкладається", - заявив Кругман, уточнивши, що відновлення світової економки світу буде "повільним і болючим".
У серпні 2009 року Кругман заявив, що світова економіка "зуміла уникнути 'Великої Депресії 2.0'". "Однак я все-таки вважаю, що повне відновлення економіки займе як мінімум два роки, а то й більше", - також відзначив економіст.
Кругман також сумнівається, що Китай зможе стати локомотивом, який буде здатний витягнути за собою світову економіку за рахунок попиту. Він також відзначив, що не розуміє, як можна вийти із кризи за рахунок експорту доти, поки не знайдеться інша планета, яка ці товари і послуги погодилася б споживати.
На думку Кругмана, у США рецесія закінчилася наприкінці липня-серпні 2009 року.
Раніше у вересні про те, що економіка США вже припинила зниження, хоча ще й не зробила стрибка вгору, заявив інвестор Уоррен Баффет, один з найбагатших людей у світі. Голова Федеральної резервної системи США Бен Бернанке, також відзначивши ознаки відновлення в економіці країни, заявив, що рецесія в США "схоже закінчилася".
Варто відзначити, що раніше у вересні Єврокомісія також заявила, що економіка єврозони вийде з рецесії до початку 2010 року.
Світова фінансово-економічна криза 2007-2009 років вважається наймасштабнішою за останні десятиліття. За прогнозом Міжнародного валютного фонду, в 2009 році глобальний ВВП скоротиться вперше із часів Другої світової війни, - на 1,3 відсотка.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас