Прогноз: В Африці буде рости виробництво золота — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прогноз: В Африці буде рости виробництво золота

244
Видобуток золота в Африці буде рости на тлі пожвавлення фінансування галузі, прогнозує дослідницька фірма Eurasia Group. Згідно зі звітом компанії, фінансування золотих проектів в Африці сильно відновилося цього року, - говориться у звіті компанії, повідомляє Bloomberg. Виробництво золота буде збільшуватися в короткостроковій і середньостроковій перспективі, вважають в Eurasia Group.
Вартість золота з негайним постачанням виросла на 15% з початку 2009 року. За цей період фондовий індекс FTSE/JSE Africa Gold Mining, у розрахунки якого входять акції 5 золотодобувних компаній Африки, збільшився також на 15% слідом за подорожчанням паперів Anglogold Ashanti Ltd. на 30%.
На частку Африки припадає порядку 20% світових поставок золота.
Видобуток золота в ПАР, за прогнозами Eurasia Group, буде або стабільним, або продовжить стримане зниження. Причиною цього є збільшення видатків, скорочення металу в руді і старіння родовищ.
У ПАР виробляється близько половини африканського золота. При цьому країна посідає третє місце у світі з видобутку цього дорогоцінного металу після Китаю і США. У ПАР працюють три із шести найбільших у світі виробників золота (Anglogold Ashanti, Gold Fields і Harmony).
Гарний потенціал зростання в найближчі 5 років мають Гана, Танзанія, Буркіна-Фасо, Кот-д'Івуар, Зімбабве і Конго, вважають експерти Eurasia Group. Гана є другим за розміром виробником золота в Африці, Малі посідає третє місце.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас