ЮКОС подав до суду на "Роснафту" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЮКОС подав до суду на "Роснафту"

Енергетика
317
Минулого тижня ЮКОС подав до суду на "Роснафту". У позовній заяві, що надійшла в один з нью-йоркських судів, говориться, що "Роснафта" таємно контролює компанію "Gunvor", яка зараз посідає третє місце у світі з торгівлі нафтою. Про це повідомляє ВВС, з посиланням на "The Financial Times".
Позов поданий і зареєстрований у Люксембургу філією ЮКОса "Yukos Capital", який домагається від "Роснафти" виплати компенсації в розмірі $389,3 млн. згідно з винесеною у нинішньому році постановою одного із судів Нідерландів.
"Джерело, близьке до "Gunvor", назвало позов "спробою щось вивудити" - мовляв, ЮКОС намагається добитися, щоб його претензії до "Роснафти" розбиралися під юрисдикцією США, пред'являючи їх до американського відділення "Gunvor", - пише газета.
Як нагадує видання, швидкий злет "Gunvor" збігся зі змінами в російській нафтовій індустрії, які почалися з арешту Ходорковського. За словами представників самої компанії, співвласниками "Gunvor" є союзник Володимира Путіна Геннадій Тимченко, швед Торнбьорн Торнквіст і група неназваних менеджерів. У позові "Yukos Capital" говориться, що "Gunvor" функціонує як філія "Роснафти", але ніякі докази не наводяться. "Gunvor" і "Роснафта" заперечують будь-які зв'язки між собою, крім чисто комерційних взаємин, пише газета. <.p>
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас