Fitch: Фінансове становище країн Центральної Європи може погіршитися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Фінансове становище країн Центральної Європи може погіршитися

622
Польща, Угорщина і Чеська Республіка будуть, як і раніше, страждати від погіршення свого фінансового становища навіть після того, як глобальна криза ослабне. До такого висновку прийшли аналітики агентства Fitch Ratings, що очікують зростання заборгованості цих країн і зниження їх кредитних рейтингів.
"Помітне погіршення в сфері державних фінансів у цих країнах може привести до негативних наслідків для їхніх рейтингів у випадку, якщо вони не зможуть визначити і реалізувати надійні середньострокові бюджетні програми. У всіх трьох країнах політичні і виборчі цикли збільшують ризик падіння економіки", - говориться в доповіді кредитного аналітика Fitch Девіда Хеслама.
На думку агентства, державний борг Польщі, Угорщини і Чехії в середньому "може вирости на 10% від ВВП до 2010 року, у порівнянні з кінцем 2008 року". Fitch присвоїло Чехії довгостроковий кредитний рейтинг за зобов'язаннями в іноземній валюті А+, прогноз стабільний. Угорщині – BBB, прогноз негативний. Польщі - A-, прогноз стабільний.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас