Акціонери Microsoft зможуть висловлювати думку щодо зарплат топ-менеджерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акціонери Microsoft зможуть висловлювати думку щодо зарплат топ-менеджерів

295
Microsoft став найбільшою американською компанією, де акціонери зможуть висловлювати думку про чинну в корпорації систему винагороди для менеджменту.
Це питання виноситиметься на голосування на збори акціонерів раз на 3 роки. Думка акціонерів формально не буде зобов'язуючою для компанії, йдеться в повідомленні Microsoft, проте, якщо результати голосування будуть негативними, рада директорів вивчатиме це питання і вживатиме заходів.
Правило say-on-pay, що дає акціонерам право дорадчого голосу при обговоренні питання про винагороду менеджменту, стало обов'язковим для американських публічних компаній, що отримали під час кризи державну підтримку. Ще близько десятка компаній ввели це правило добровільно. У Конгресі розглядається законопроект, в якому пропонується зробити say-on-pay обов'язковим для всіх публічних компаній.
Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США має намір ввести також нові правила розкриття даних про заробітну плату менеджерів і співробітників компаній. Нові правила повинні дати інвесторам можливість краще розуміти, як структура винагороди може впливати на бажання менеджерів брати на себе ризики, які вона може створювати конфлікти інтересів. Передбачається, що ця інформація включатиметься в річні звіти, проспекти емісій, бюлетені для голосування.
Суспільна думка в США і в світі роздратована практикою виплати компенсацій в банках, які отримали держдопомогу, вона також вважає чинну систему винагород для менеджменту однією з причин кризи.
В кінці липня стало відомо, що дев'ять найбільших банків США, котрі отримали державну допомогу в рамках програми підтримки фінсектора Troubled Asset Relief Program, в кінці 2008 року виплатили своїм співробітникам бонуси на суму $32,6 млрд. Шість із дев'яти банків виплатили бонуси на суму, яка перевищила їхній прибуток, а загальна сума бонусів і заробітної плати дев'яти банків скоротилася в 2008 році лише на 11%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас