Фонд держмайна України продовжує приймати заявки на купівлю ОПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд держмайна України продовжує приймати заявки на купівлю ОПЗ

Фондовий ринок
405
Конкурс з продажу 99,567% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) триває, повідомили в прес-службі Фонду державного майна України (ФДМ).
"ФДМ продовжує приймати заявки на участь у конкурсі, термін подачі яких закінчується сьогодні", - відзначили в прес-службі.
Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в уряді, глава якого Юлія Тимошенко наполягає на завершенні продажу ОПЗ у встановлені терміни, цілком ймовірно, що на участь в конкурсі буде подано декілька заявок.
"Мінімальна кількість заявок, при якій проводиться конкурс, - одна. Є дуже висока ймовірність, що їх число буде більше мінімального", - повідомило джерело агентству.
За його словами, один з претендентів уже перерахував гарантію 400 млн грн.
Конкурс з продажу ОПЗ Фонд держмайна оголосив 15 липня цього року. Стартова ціна - 4 млрд грн. Конкурс повинен відбутися через 75 днів.
Крім виробництва хімічної продукції, ОПЗ, який розташований на березі Чорного моря і в кінці аміакопроводу, що йде з Росії, займає монопольне положення на ринку послуг з його перевалки. Близько 90% виробленої заводом продукції експортується.
Чистий збиток ОПЗ в січні-червні 2009 року склав 38,26 млн грн., тоді як аналогічний період 2008 року компанія завершила з чистим прибутком 348,89 млн грн. Його чистий прибуток зменшився на 43% - до 945,06 млн грн.
Президент України Віктор Ющенко указом від 17 вересня припинив дію рішення уряду про приватизацію в 2009 році ОПЗ. Окрім того, Окружний адміністративний суд Києва двома визначеннями тимчасово припинив продаж ОПЗ як забезпечувальний захід за позовами ВАТ "Азот" (Черкаси) і екс-глави ФДМ Валентини Семенюк-Самсоненко.
В той же час прем'єр Юлія Тимошенко, Мін'юст і Фонд держмайна заявили про продовження приватизації цього підприємства і намір провести конкурс у встановлені терміни - 29 вересня, а 21 вересня стало відомо про відкликання позову "Азоту".
Заявки на покупку ОПЗ в Антимонопольний комітет України подали 13 компаній.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас