ФРС хоче отримати право контролювати бонусні схеми в банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС хоче отримати право контролювати бонусні схеми в банках

Казна та Політика
344
Федеральна резервна система (ФРС) США має намір ввести контроль над схемою винагороди співробітників банків і одержати право вимагати змін у цих схемах, якщо, на думку регулятора, вони створюють небезпечні стимули для співробітників.
Проект пропозицій ФРС, опублікований The Wall Street Journal, є попереднім. Офіційно документ буде оприлюднений, як очікується, лише через кілька тижнів.
У цілому ініціативи ФРС поки не йдуть настільки далеко, як у Німеччині та у Франції, вони не передбачають якихось обмежень на розміри бонусів - по загальній сумі або відносно окремих осіб, але, насамперед, вони покликані обмежити схеми, які можуть стимулювати занадто ризиковану діяльність.
Згідно із пропозиціями, близько 20 найбільших фінансових інститутів США повинні будуть представляти в регулювальні органи діючі в цих компаніях схеми винагороди, і регулятори будуть мати право коректувати ці схеми. Наприклад, вимагати продовження бонусних схем на кілька років, щоб могли виявитися всі можливі втрати по проведених фінансових операціях.
Для більш дрібних фінансових інститутів ФРС буде випускати рекомендації відносно схем винагороди.
Минулого тижня глави урядів 27 країн Євросоюзу заявили про необхідність уведення за підсумками саміту G20, що відбудеться на цьому тижні, зобов'язуючих правил відносно виплат бонусів банкірам.
Відповідно до погодженої країнами ЄС позиції, бонуси повинні прив’язуватися до показників роботи банку, слід виключити практику гарантованих винагород, а виплата основної частини щорічних бонусів повинна розтягуватися на більш тривалий період і анулюватися у випадку погіршення показників роботи кредитної організації.
У заяві за підсумками зустрічі європейські лідери закликали G20 забезпечити, щоб бонуси встановлювалися на "відповідному рівні відносно фіксованої частини винагороди і були прив'язані до показників банку, підрозділу і конкретної особи". На національному рівні, вважає ЄС, повинні вводитися санкції для банків, що не виконують установлені правила.
Європейські лідери, повідомив прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун, обговорювали також можливість установлення граничного сумарного розміру бонусів як частки від виторгу або від прибутку банку, дискутувалася можливість введення обмежень на виплати для окремих осіб.
Як очікується, конкретні пропозиції відносно бонусів будуть вироблені на саміті G20 у Пітсбургу (США), що запланований на 24-25 вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас