Тимошенко впевнена, що долар ще буде коштувати 6,5 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко впевнена, що долар ще буде коштувати 6,5

Валюта
10917
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що "80-процентний обвал курсу гривні, який відбувся протягом останніх місяців, є наслідком корупційних тіньових операцій, здійснених під контролем Національного банку України". На цьому вона акцентувала, виступаючи в суботу в програмі одеської телекомпанії РІАК, передає кореспондент УНІАН.
"Тому після президентських виборів буде змінено керівництво Нацбанку і курс гривні повернеться до рівня 6,5 відносно долара США", - відзначила прем'єр.
За її словами, миритися з теперішніми підходами фахівців Нацбанку не можна, оскільки мова йде про "масштабний непрофесіоналізм фахівців НБУ, викликаний корупційними проявами в діяльності його керівництва. Багато хто цинічно заробляє на кризі і горі людей, причому заробляють аморально".
Поточне падіння гривні безпрецедентне, акцентувала Тимошенко, нагадавши телеглядачам, що "максимальне зниження курсу національних валют у результаті світової економічної кризи досягло в деяких країнах 25 відсотків, якщо не брати до уваги Ісландію".
"Однак обвал курсу гривні викликаний штучно, тому що всі розрахунки свідчать про те, що в теперішніх економічних і фінансових умовах курс гривні повинен бути приблизно 6-6,5 гривні до долара США. Це підтверджують не тільки авторитетні експерти, але й заступники голови Нацбанку України", - сказала Тимошенко.
"Що стосується результатів рефінансування приватних банків, то валютний ресурс був направлений насамперед на валютний ринок і обвалив курс гривні, а не надійшов у реальний сектор економіки, оскільки, власне, і не ставилася така ціль керівництвом Національного банку", - підсумувала прем'єр-міністр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас