Британському королівському дому потрібно додатково 44 млн фунтів стерлінгів на ремонт палаців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британському королівському дому потрібно додатково 44 млн фунтів стерлінгів на ремонт палаців

130
Королева Великобританії Єлизавета II лобіює ідею виділення додаткових 44 млн фунтів стерлінгів з коштів платників податків на ремонт і підтримку королівських палаців і резиденцій, пише британська газета Daily Telegraph з посиланням на отримані міністерством фінансів країни відповідні письмові послання.
У цей час британська монархія щорічно одержує зі скарбниці на ці потреби 15 млн. фунтів стерлінгів, однак, за інформацією газети, їй необхідна "прибавка" у розмірі 4 млн. фунтів стерлінгів на рік протягом майбутнього десятиріччя. Термінового ремонту, за направленими у казначейство посланнями, зокрема, потребують Сентджеймський палац, де розташовані офіси принців Вільяма і Гаррі; дах Букінгемського палацу, офіційна лондонська резиденція королеви, і Вінзорський замок.
Бюджет шести королівських палаців буде переглядатися міністерством культури, засобів масової інформації і спорту навесні майбутнього року. Представлені Букінгемським палацом документи, як повідомила газета, покликані обґрунтувати необхідність укладення "більш підходящої ділової угоди", що передбачає виділення додаткових коштів.
"Ми говоримо, що ці роботи є важливими, і їх необхідно провести, а в нас немає коштів", - заявив представник палацу. Британські парламентарії вже дали зрозуміти, що якщо така додаткова фінансова допомога монаршому дому буде надана, населення країни в праві буде очікувати у відповідь надання ширшого громадського доступу в королівські замки.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас