Уряд Зімбабве заморозив активи однієї з найбільших компаній в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Зімбабве заморозив активи однієї з найбільших компаній в країні

322
Уряд Зімбабве заморозив активи Kingdom Meikles - одної з найбільших і найстаріших компаній в країні. Зімбабвійська влада звинувачує компанію в порушенні валютного законодавства країни. Всі активи компанії наказано заморозити, а акції компанії вилучити із обігу на ринку цінних паперів, передає Associated Press.
Опозиція ж вважає, що справжньою причиною цих подій є не порушення законодавства, а прагнення уряду уникнути зборів акціонерів компанії, намічених на наступний тиждень. На цих зборах акціонери планували усунути від влади нинішнього главу Kingdom Meikles Нігеля Чанакіру, який вважається пов'язаним з президентом Зімбабве Робертом Мугабе.
Опозиція країни висловлює своє обурення цим рішенням влади, називаючи його свавіллям, і дивується, чому проти компанії не було висунуто офіційного звинувачення і чому питання вирішується не в суді.
Компанія Kingdom Meikles є однією з найбільших в Зімбабве групою компаній, в її склад входять інвестиційні, банківські, торгові, сільськогосподарські, роздрібні та інші підприємства. Компанія продовжує залишатися прибутковою навіть в умовах важкої фінансової кризи, що виникла в Зімбабве.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас