Біржа Бразилії вийшла в лідери з капіталізації у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біржа Бразилії вийшла в лідери з капіталізації у світі

327
Біржа Bovespa у бразильському Сан-Паулу лідирує за капіталізацією серед найбільших світових ринків в 2009 році, свідчать дані дослідження, проведеного консалтинговим агентством Global Financial Advisor.
Сукупна капіталізація Bovespa з початку року перевищила 60%, і це найкращий показник серед провідних бірж світу, відзначають дослідники. На думку експертів, швидкому відновленню бразильського фондового ринку сприяли зростаючі світові ціни на товари, а також повернення в країну іноземних інвесторів.
"Іноземні інвестиції в 2009 році підійшли до позначки 10 млрд доларів, а індекс ділової активності Ibovespa на 60% складається з підприємств, пов'язаних з товарними операціями", - вважає директор Global Financial Advisor Мігел Дауд.
За його словами, іноземних інвесторів приваблюють такі особливості бразильської економіки як наявність резервів, орієнтована на споживача кредитна політика та заходи економічного стимулювання, спрямовані проти спаду економічної активності.
У вересні бразильський Інститут географії і статистики (IBGE) оголосив про закінчення в країні технічної рецесії. За даними відомства, у другому кварталі 2009 уперше після кризи ВВП найбільшої країни Латинської Америки року зафіксував зростання в обсязі 1,9% відносно перших трьох місяців року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас