Держборг Великобританії перевищив рекордний рівень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держборг Великобританії перевищив рекордний рівень

435
Державний борг Великобританії перевищив рекордний рівень 800 млрд. фунтів стерлінгів, що відповідає 57,5% сукупного національного продукту. Такі дані оприлюднило британське Управління національної статистики.
Відомство повідомило, що на тлі різкого скорочення - через економічний спад податкових надходжень уряд тільки в серпні збільшив обсяг запозичень на 16,1 млрд. фунтів стерлінгів, що майже вдвічі перевищує бюджет Олімпійських ігор-2012 у Лондоні. За перші ж 5 місяців поточного фінансового року держпозики зросли на 65,3 млрд. фунтів стерлінгів порівняно з 26,1 млрд. фунтів стерлінгів за аналогічний період минулого року.
Тільки на виплати відсотків за зростаючим боргом уряд повинен буде знайти цього року понад 30 млрд. фунтів стерлінгів або по 500 фунтів стерлінгів на кожного жителя країни. Управління також повідомило, що податкові надходження в серпні скоротилися порівняно з минулим роком на 9%, а державні витрати зросли майже на 3%. Цей розрив, що збільшується, покривається за рахунок все нових запозичень, що неминуче підриває позиції національної валюти у світі - за останні чотири місяці фунт подешевшав відносно долара на 1%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас