Обама пообіцяв приструнити Уолл-стріт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама пообіцяв приструнити Уолл-стріт

371
Президент США Барак Обама знову нагадав про необхідність Агентства фінансового захисту споживачів і пообіцяв приструнити Уолл-стріт. Напередодні саміту "двадцятки", який пройде 24-25 вересня в Пітсбургу, Обама заявив про те, що хоча ознаки стабілізації економіки очевидні, розслаблятися ще рано.
"Я закликав конгрес схвалити жорсткі, засновані на здоровому глузді правила, які захистять споживачів від обману, дозволять ринкам функціонувати чесно і вільно та допоможуть запобігти новим кризам, подібним нинішнім", - підкреслив американський лідер.
Центральну роль у реформах, спрямованих на досягнення цих цілей, на думку президента, повинно відігравати нове відомство - Агентство фінансового захисту споживачів.
"У той час, як багато людей позичали більше, ніж могли виплачувати, інші хлопці занадто часто підписували договори, не зовсім розуміючи їх суть, договори, пропоновані їм кредиторами, які не завжди говорили правду. От чому нам потрібні ясні правила, які б строго виконувалися. І саме цим буде займатися дане відомство", - пояснив Обама.
За словами глави держави, не дивно, що багато представників фінансового лобі не хочуть реалізації пропонованої їм реформи.
"Не дивно, що лобісти великих банків з Уолл-стріт напружено працюють над тим, щоб зупинити реформи, які вимагатимуть від них відповіді, тоді як вони хочуть, щоб усе залишалося як і раніше", - підкреслив Обама.
Президент відзначив, що його адміністрація не може дозволити лобі здійснити ці наміри.
"Ми не можемо забути про те, наскільки близько ми були до краю прірви, і зберегти зламану систему та безвідповідальність, що стали причинами цьому", - сказав він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас