НБУ: Курс гривні у вересні перебуває під тиском імпортних платежів і виплат за зовнішнім боргом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Курс гривні у вересні перебуває під тиском імпортних платежів і виплат за зовнішнім боргом

Валюта
1006
Курс гривні у вересні перебуває під тиском імпортних платежів і виплат за зовнішнім боргом, що змушує Національний банк України (НБУ) практично щодня виходити на ринок з продажем валюти зі своїх резервів, повідомляється на веб-сайті НБУ.
"З початку вересня обсяги імпортних платежів перевищують експортні надходження, формуючи чистий попит на іноземну валюту. Останній посилюється значними платежами за зовнішніми кредитними угодами, які здійснюються як приватним, так і державним секторами економіки", - підкреслюється в повідомленні.
За даними НБУ, у вересні на валютних аукціонах з продажу з широким цільовим діапазоном центробанк продав $287,3 млн, а на аукціонах з продажу валюти за пільговим курсом під потреби фізичних осіб - позичальників - $159 млн, майже CHF3 млн і EUR0,5 млн.
Нацбанк відзначає, що на готівковому сегменті валютного ринку з початку вересня чистий попит на іноземні готівкові кошти виявився на 27 % меншим, ніж у відповідному періоді серпня: готівкова гривня з початку місяця знецінилася на 2,5 % (до 8,5363 грн/$).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас