Macintosh Plus творця Star Trek пустять з молотка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Macintosh Plus творця Star Trek пустять з молотка

306
Найперший комп'ютер Macintosh Plus, у свій час подарований Apple творцеві всесвіту Star Trek Джинові Родденберрі, виставлений на аукціон, пише MacWorld. До комп'ютера додається лист, що підтверджує автентичність комп'ютера, підписаний Родом, сином Джина Родденберрі. Сам Родденберрі помер в 1991 році.
Історичний комп'ютер продається на сайті Profiles in History. В описі лота говориться, що він оцінюється в діапазоні від 800 до 1200 доларів. Остання зроблена ставка на момент написання новини становила 1600 доларів без урахування зборів і вартості доставки. Аукціон закінчиться 9 жовтня.
Macintosh Plus був випущений в 1986 році. Комп'ютер поставлявся з мегабайтом оперативної пам'яті (максимальний обсяг - 4 мегабайта). Він підтримував двосторонні флоппі-диски і був першим Mac з SCSI-портом. Діагональ екрана Macintosh Plus становила 9 дюймів.
Сценарист і продюсер Джин Родденберрі створив Star Trek в 1964 році. Перша серія науково-фантастичної саги про подорож зірколета "Ентерпрайз" вийшла в телеефір 8 вересня 1966 року. Пізніше було знято понад десять повнометражних фільмів і створено кілька ігор за мотивами Star Trek.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас