Експерт вважає адекватною вартість житла економ-класу в Києві на рівні 900-1000 дол. за 1 кв. м — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт вважає адекватною вартість житла економ-класу в Києві на рівні 900-1000 дол. за 1 кв. м

Нерухомість
1136
Власник Групи компаній "Планета" (Київ) і глава фракції Блоку Литвина в Київраді Валерій Мошенський вважає адекватною вартість житла економ-класу на первинному ринку столиці на рівні $900-1000 за 1 кв.м.
Таку думку він висловив в інтерв'ю тижневику "Власть Денег".
"Зараз будівельні матеріали подешевшали. Отже, якщо не платити хабара і не передавати безкоштовно частину квартир місту, то ціна $650 за 1 кв. м цілком реальна", - вважає Мошенський.
На його думку, якщо до цієї суми додати прибуток будівельників у розмірі 10% і прибуток компанії-замовника, а також відсотки за кредитом, то вартість 1 кв. м виросте до $900-1000.
"Виходить, що $900-1000 - це адекватна ціна, якщо не враховувати "накрутки" за так звані бізнес- або преміум-клас, які в Києві насправді дуже необ'єктивні", - резюмує Мошенський.
ЗАТ "Планета-буд" (Київ), що входить до групи компаній "Планета", засноване в 1998 році і здійснює діяльність на ринку будівельно-монтажних робіт. Компанія реконструювала будівлю Міністерства транспорту і зв'язку України, Будинок художніх колективів України, Приміський вокзал Києва, вокзали в містах Бахмач, Шепетівка, Яготин, Дніпропетровськ, Могилів-Подільський, а також побудувала офісний центр компанії "Київстар GSM", надземні будівлі станцій метро "Лук’янівська", "Дорогожичі" і "Печерська" в Києві та ін.
В групу компаній "Планета" також входять ЗАТ "БМК "Планета-міст (Київ)", ТОВ "Планета-метал Япі" (Бровари Київської обл.), ТОВ "Завод металоконструкцій "Планета" (Бориспіль Київської обл.), ТОВ "Планета-камінь (Київ)", ТОВ "Науково-виробничий комплекс "Планета-рейл" (Малин Житомирської обл.) та ін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас