Ринки акцій АТР підскочили до максимуму за рік на очікуваннях збільшення прибутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки акцій АТР підскочили до максимуму за рік на очікуваннях збільшення прибутку

Фондовий ринок
88
Фондові індекси АТР підскочили з відкриття торгів у четвер до максимуму за рік на очікуваннях збільшення прибутку компаній, підвищення сировинних цін, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific додав 0,8% з відкриття торгів - до 118,55. Зростання зафіксовано на всіх ринках регіону.
Японський індекс Nikkei 225 підвищився на 1%. Австралійський S&P/ASX 200 виріс на 1,5%.
"Потік позитивних економічних новин перетворився на лавину, - стверджує глава відділу інвестиційної стратегії AMP Capital Investors Ltd. Шейн Олівер. - Півроку тому інвестори очікували розвитку подій за сценарієм Великої депресії. Замість цього ми спостерігаємо явні ознаки відновлення".
Вартість акцій найбільшого гірничодобувного концерну світу BHP Billiton Ltd. підвищилася на 1,9% на прогнозі збільшення світового попиту на сталь в 2 рази в наступні 15 років.
Котирування цінних паперів японської Nippon Steel Corp., другого за розмірами виробника сталі у світі, виросли на 3,8% після того, як компанія заявила про планований запуск виведених з експлуатації виробничих ліній у Кіміцу.
Автовиробник Nissan Motor Co. збільшив ринкову капіталізацію на 3% на повідомленнях про зростання промвиробництва в США. Nissan одержує 34% виторгу в країнах Північної Америки.
Ціна акцій виробника одягу Dalian Dayang Trands Co. злетіла на 8,9% після того, як мільярдер Уоррен Баффет заявив, що носить костюми, що були пошиті цією компанією.
Курс паперів японського торгового дому Mitsubishi Corp. виріс на 2% завдяки підвищенню цін на сировину.
Ринкова вартість другої за розмірами нафтової компанії Австралії Woodside Petroleum Ltd. підвищилася на 2%. Нафта WTI з постачанням в жовтні подорожчала в середу на $1,58 (2,2%) - до $72,51.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас