Мінфін: Умови реструктуризації боргу "Нафтогазу України" будуть оголошені після затвердження урядом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Умови реструктуризації боргу "Нафтогазу України" будуть оголошені після затвердження урядом

Енергетика
318
Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" за результатами переговорів із зовнішніми кредиторами подасть на затвердження уряду пропозицію про реструктуризацію зовнішнього боргу, повідомив в.о. міністра фінансів Ігор Уманський.
"Після того як "Нафтогаз" винесе на розгляд Кабміну структуру і пропозицію за результатами переговорів, уряд їх затвердить, і вони будуть мати юридичне право формулювати та надавати пропозиції інвесторам-кредиторам", - уточнив в.о. міністра фінансів журналістам у середу.
Уманський вважає, що реструктуризація заборгованості "Нафтогазу" забезпечить Україні додаткові можливості для залучення інвестицій.
"Я впевнений, що реструктуризація боргів "Нафтогазу" дасть ще цього року поліпшення рейтингів як України, так і "Нафтогазу", і, як наслідок, можливість додаткового виходу на інвестиційні ринки", - відзначив в.о. міністра.
Як повідомлялося, "Нафтогаз України" уже почав переговори про реструктуризацію зовнішнього боргу на загальну суму $1,6 млрд.
Згідно з даними агентства "Інтерфакс-Україна", мова йде про єврооблігації на $500 млн із погашенням 30 вересня 2009 року, борги "Нафтогазу України" Depha Bank на суму $220 млн, Credit Suisse International (CSI) - на $550 млн і Deutsche Bank - на $395,2 млн, термін погашення яких припадає на 2009-2012 роки. З урахуванням відсотків загальна сума виплат за ними становить близько $1,78 млрд, у тому числі цього року - близько $650 млн, у наступному - близько $570 млн.
Одним з консультантів "Нафтогазу України" з питань реструктуризації зовнішнього боргу виступає кіпрська компанія Squire Capital. Крім того, наприкінці серпня НАК повідомив, що на роль міжнародного консультанта з питання реструктуризації зовнішніх боргів він залучив компанію Headland Consultancy, а на початку вересня він додав, що радником і дилер-менеджером виступає Credit Suisse.
НАК "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом з транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас